Tisdag - fredag 07-10/10/2008

Under den senaste veckan har det inte kommit ut så mycket nytt här på bloggen, men det beror inte på att arbetet har stått stilla eller liknande. Snarare tvärt om. Under den senaste veckan har vi jobbat mycket hårt och gjort klart vår pilotfilm som ska presenteras imorgon, måndag, i dunder! Nedan följer lite mer information om vad som skett under veckan:

Tisdag
Vi var ute i Krokek för att spela in kompletternde material till det som vi spelade in då vi var där den första gången. I det stora hela gick det mesta bra, men tyvärr fick vi "stressa" lite mot slutet då våra batterier tog slut överrsakande fart. Så nästa gång när vi ska ut och filma utomhus ska vi se till att låna ett extra batteri för säkerhets skull.

Onsdag
Under onsdagen loggade vi allt material och strukturerade upp alla klippen i olika mappar. Sedan började vi grovklippa lite.

Torsdag + fredag
Under torsdagen och fredagen gjorde vi färdigt grovklippningen, för att sedan börja "finpilla" lite med materialet. Vi hann inte riktigt göra i ordning allting såsom det ska se ut i den slutgiltiga filmen, men det mesta stämmer åtimnstone överens, så det vi kan visa upp imorgon kommer att se ut på ungefär samma sätt senare.

Måndag 06/10/2008

Idag har vi fortsatt att redigera lite på filmen. Imorgon, tisdag, kommer vi låna en ny kamera och spela in lite nytt material som vi har insett behövs för att få till en helhelt rent visuellt. Förövrigt blev vi under måndagen även tilldelade handledare; Jonas Ramsten till uppsatsen och Boel Zetterman till videoproduktionen. Senare under veckan ska vi kontakta Jonas för att reda ut en del grejer gällande uppsatsen.

Fredag 03/10/2008

Under fredagsförmiddagen loggade (dvs. förde över) vi det inspelade materialet från torsdagens filmutflykt i Krokek och strukturerade upp alla klipp i olika mappar för att underlätta redigeringsarbetet. Ganska snart upptäckte vi att hela materialet är "grynigt", men vad det beror på är vi inte helt säkra på. Antingen är kasetten av dålig kvalité, eller så har någon som haft kameran innan oss ändrat på någon inställning som inte ska ändras... Materialet går att använda, men det kan lite senare bli aktuellt att göra en "version 2" av Krokeksdagen.


På eftermiddagen började vi redigera ihop det filmade materialet och dessutom spelade vi in 90% av alla speakertexter som sedan ska läggas in i filmen. Just detta kommer vi troligen göra under den kommande måndagen. Då kommer vi även att få handledare tilldelade, så vi ska även försöka få till någon form av handledning så vi även kan sätta igång med uppsatsarbetet.

Torsdag 02/10/2008

Klockan 8:00 under den gångna torsdagen gav vi oss iväg till Krokek för att spela in allt material till Krokeksdelen av vår film. Det var en svettig dag fylld av glädje, besvikelse, dramatik och allt annat man kan tanka sig. Förmiddagen ägnade vi främst åt att försöka få till den inledande och avslutande pratan till "reportaget". Resultatet blev kanske inte helt lyckat, men med lite mer träning (och studerande av Hermans Historia) kommer jag förhoppningsvis att bli lite "säkrare" i mitt agerande framför kameran.

Efter en välbehövd lunch på Pizzeria Krokek begav vi oss åter ut mot Ödekyrkan för att spela in alla "inklippsbilder" på platsen. Vi spelade in såväl överblicksbilder på ruinen som mer stilistiska bilder på de olika gravstenarna. Därtill filmade vi även Svintuna kvarn och den nya kyrkan, som också kommer omnämnas i filmen. Innan vi slutligen begav oss hemåt stannade vi till vid Getå och hedrade alla de som omkom i den svåraste järnvägsolyckan i svensk historia; Getåolyckan. Den inträffade förövrigt exakt 90 år och 1 dag före vårt besök på platsen./Andreas

Onsdag 01/10/2008

Idag har vi bearbetat filmmanuset och ritat ett bildmanus till Krokeksdelen av filmen, det som också ska bli vår pilotfilm. Imorse lånade vi dessutom kamera och annan utrustning ur förrådet. Vi stannade i skolan mellan 08:30 och 12:30.

Efter lunchen delar vi upp oss. Andreas skriver på speakertexten. Daniel fortsätter med bildmanuset. Martin börjar skriva på en inledning till uppsatsen.

Imorgon, om vädret tillåter, åker vi ut till Ödekyrkan i Krokek och spelar in piloten. Det kommer säkert ta hela dagen.

Under fredagen har vi tänkt spela in speakertexterna och påbörja redigering.


Full koncentration under manusarbetet!

RSS 2.0